Bästa hösten någonsin

Hej!

Det är fortfarande sommarväder men höstterminen har startat och många av oss är tillbaka på jobbet igen. Jag vet inte hur ofta du jobbar med att planera dina dagar, jag vet ju att dina arbetsuppgifter och deadlines är planerade och strukturerade.. men hur ofta gör du det med ditt privatliv?

Därför tänkte jag ge dig mina bästa tips för att få den bästa hösten någonsin. En höst du är riktigt nöjd över och där du mår som du förtjänar. Riktigt bra med andra ord! Att skapa mål kommer ge dig motivation och bränsle när du som mest behöver det. Ett mål behöver inte vara superstort eller komplicerat, det kan handla om en liten förändring i din vardag.
Svara på följande frågor:

1. Vad skulle du vilja ha om tid och pengar inte var några problem?

2. Skriv ned ditt mål.

3. Visualisera att du uppnått målet.

4. Skriv ett datum för deadline, då du ska ha uppnått ditt mål.

Känner du redan här att du inte kommer klara av det? Är du inte värd att nå ditt mål? Jo, det är du! Det är din tid nu, du är värd att må bra och ännu bättre än vad du redan gör idag. Du måste tro på dig själv, jag tror på dig och din potential. Du måste inse detsamma, det är endast då du kommer att lägga energi på att faktiskt uppnå ditt mål. Du är fantastisk och du är värd precis det du anser att du vill ha. Det är inom räckhåll, det enda du måste göra är att bestämma dig. Gör det nu.

1. Bestäm dig och lita på dig själv. Vad är det värsta som kan hända? Provar du inte vet du aldrig om det faktiskt är möjligt. (Finns väldigt få saker som är omöjliga..). När du har bestämt dig kommer din hjärna att söka och hitta sätt som stärker din föreställning, är din föreställning att lyckas, kommer den att hjälpa dig. Säger du att det inte går, ja då är din hjärna så snäll att den hjälper dig med en massa olika ursäkter om varför det inte går. Kom ihåg att du alltid har rätt, oavsett om du tror att du kan eller om du tror att du inte kan, den delen av dig som du matar och tar hand om kommer att vara den del som växer.

2. Håll fokus. Håll fokus på vad du kan förändra, allt annat och alla andra är omöjliga att förändra. Håll fokus på ditt mål, alla som kör bil tittar på vägen framför sig och inte på diket bredvid, du tittar där du vill köra. En fotbollsspelare tittar endast på målet när han ska göra mål, han tittar inte åt sidan eller bort från målet.

3. Utvärdera och justera målet när du kommit fram till din deadline. Du kommer inse din potential på vägen, ibland kommer du sätta låga mål och ibland för höga. Justera målet på vägen och gör det anpassat efter dig och din vardag. Alla är vi olika, hitta din väg för att nå ditt mål. Och hinder kommer att komma lite här och var, men testa att gå runt. Kanske är detta hinder så pass lätt att du kan ta upp det och slänga bort det. Var ihärdig!

4. Ge dig själv uppskattning och kärlek! Varje gång du gjort någon förändring som du är stolt över, klappa dig på axeln, le i spegeln, gör något fint för dig själv. Varje steg är värt att berömmas, du är värd att berömmas. Kom ihåg att göra dig själv till din bästa vän, att skapa den bästa relationen med dig själv. När du gjort detta kommer du bara vilja göra saker som faktiskt hjälper dig uppnå dina satta mål istället för att hitta hundra sätt för att förstöra för dig själv.

Behöver du tips på vägen är du välkommen att kontakta mig. Vill du bara berätta hur det går för dig får du gärna kommentera här under. Och du, om du kände att denna texten gav dig en spark i rumpan, dela gärna den med dina vänner, så även fler kan få tips att skapa den bästa hösten någonsin.

 

Kram! =)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *