En bättre version av dig själv

Print

Jobbade i veckan med ett föredrag, vilket gjorde att jag kom in på vad som präglat mig och min personlighet.

Jag har sedan länge vetat att jag är annorlunda, kanske inte på bästa sättet. Att ha en historia där jag fått ta del av två världar, två olika kulturer med olika traditioner- att vara både svensk och syrian.
Att mina föräldrar har förväntningar på mig, som jag inte prioriterar i mitt liv. Och att jag har prioriteringar, så viktiga för mig, men som mina föräldrar inte värdesätter.

Varför har jag då varit annorlunda och fått kritik för det? Jag har inte velat bli formad efter en färdig mall, hur mycket än mina föräldrar kämpat under min uppväxt. Det enda de ville var att jag skulle bli som alla andra, inget mindre inget mer.
Jag hade andra planer. Jag såg saker runtomkring, orättvisor bla som jag ogillade – och kom fram till att jag ville ha det annorlunda.

Det har inte varit lätt att ta egna steg, speciellt när hela ens omkrets tänker på det sättet. Du blir påmind varje dag och faller lätt tillbaka i gamla mönster. Min förändring, och utveckling kom därför när jag valde att flytta, för att börja studera.
Här kunde jag börja om på ett nytt blankt blad- utan att bli präglad av vad människor från min uppväxt tyckte.  Att bo i en stad där ingen känner dig gör verkligen att du bara fokuserar på dig själv, inte bara vad alla andra tycker om dig. Mer om detta berättar jag i nästa inlägg.

 

Nu har vägen till idag varit lång, då jag var helt bestämd på att jobba som modedesigner. Vilket jag utbildade mig till, flyttade runt och jobbade med i flera år. Vad som fick mig att starta om på en helt ny kula var många saker. En sak var att jag glömde prioritera mig själv, jag glömde ta hand om mig själv. Jag startade eget företag, inom träning och hälsa. Men med fokus på vad jag var bäst på, och vad träning gör just för mig, kan detta bli något som andra inte förstår sig på. Jag har därför kommit fram till att jag inte alls jobbar med träning, jag jobbar med att utmana mig själv och utveckla mig själv. Jag har som mål att vara en självständig kvinna, en förebild för andra. Att våga göra det man vill.

Jag har inget färdigt koncept som passar dig perfekt, men jag vet att jag på något sätt kan hjälpa dig- utifrån vad du vill bli lite bättre på.

Trevlig kväll!

Kram Rim

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *