Smarta mål

träningsexpert SR

Hej! Idag tänkte jag berätta för dig hur du kan bli framgångsrik i att nå dina mål, genom att skapa smarta mål. Tricket med smarta mål är att göra dem anpassade efter dig, då vi alla är unika. Så, vem är du? Vad är du i behov av? Hur mycket tid i veckan vill du lägga på träning/annan förändring?

Innan vi går in på det vill jag berätta lite kort om hur de senaste 3 månaderna varit. Jag tävlar för svenska landslaget i karate och har sedan slutet av juli haft en tävlingssäsong, med ett antal träningsläger, 3 internationella tävlingar och ett antal (?) svettiga träningspass 🙂 Karate som är en bedömningssport kräver en hel del för att få poäng, för att verkligen visa domarna att det är jag som ska ha poäng. Jag har lagt om min figh-stance (positionen jag står i när jag sparras/fightas), dels för att det var en mindre bra hållning som tog illa på kroppen, och dels för att jag ska vara snabbare på mattan utan att visa för motståndaren att ”nu ska jag attackera dig”. Min utveckling och framgång går åt rätt håll, dock lite långsammare än vad jag skulle önska. Därför har premier league tävlingarna inte lett till någon medalj. Men ibland är det ett stort hopp till nästa platå, och man behöver titta till de mindre sakerna för att känna att det finns framgång, även utan medaljer. En sådan sak är att man blir mer trygg i sitt sätt att tävla, visar mer mod på mattan, och är svårare för motståndaren att ta poäng på. Och det har jag kunnat se tydligt, med jämnare matcher, jämnare poäng. Avslutningsvis för säsongen blev det ändå ett brons på Banzai Cup, tävlade i dam laget och körde mina bästa matcher där med rätt taktik. Banzai är Tysklands största turnering på 1500 tävlande från 30 länder.

brons banzaiJag har mina sponsorer att tacka för deras stöd, för att de gör det möjligt för mig att resa, träna och tävla i mina ambitioner att bli bäst i världen. Tack till följande:

– LEBA Ekonomibyrå

– Budo Nord, karate och träningsutrustning

– AO Osteopati Björn Anderlund, behandlingar

– SSO Consulting, mentorskap

– Frölunda Karateklubb, min hemmaklubb

– Praktisk Företagsservice

Och 3 nya samarbeten med Pure Sport Nutrition, Gymspecialisten och Athletic Care! Extra välkomna för att ni vill vara med i teamet! =)

 

Nu går vi över till hur du kan nå större framgång i att nå dina mål, nämligen genom något som heter S.M.A.R.T metoden.

Jag tog upp detta under senaste avsnitten på P4 Göteborg, testa du med och låt mig veta hur det gick sen!

Varför ska man då sätta upp mål? Många vill ju gärna ha motivation, målsättningen är starten för just detta. När du har ett tydligt mål skapar du drivkraft och motivation som tar dig till målet.

Smart står för följande:

Specifikt: Gör ditt mål så konkret som möjligt. Skriv ner det.

Mätbart: Beskriv hur du vet att du nått ditt mål.

Attraktivt: Målet ska kännas kul och angeläget att nå.

Realistiskt: Är ditt mål genomförbart? Har du rätt kunskap, stöd, pengar, tid för detta?

Tidsbegränsat: När ska målet vara nått? Sätt ett exakt datum och en påminnelse.

Påminnelse: Dags för en utvärdering. Hur har det gått för dig?

 

Önskar dig en fortsatt härlig vecka!

Kram Rim

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *